Genel

KABEV Karadeniz Bölgesi saha ziyaretleri tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünü tarafından uygulanan ve Dünya Bankası tarafından finanse edilen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında Türkiye’nin Karadeniz Bölgesinde yer alan illerinde enerji verimliliği uygulamasına dahil edilen kamu binalarına yönelik yaptığımız saha ziyaretleri tamamlandı. Saha çalışma ziyaretleri, yapılacak olan enerji verimliliği önlemlerinin uygunluğunun KABEV proje uygulama birimi, müşavir ve müteahhit firma ile yerinde değerlendirilmesi amacıyla düzenlendi. 

18-20 Temmuz 2023 tarihleri arasında Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Karabük illerine yapılan çalışma ziyareti kapsamında Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama ve Kandıra Ezc. Kazım Dinç Devlet Hastaneleri, Hendek ve Karasu Devlet Hastaneleri ile inşaat ihale çalışmaları devam eden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karadeniz Ereğli Devlet Hastaneleri ve Karabük Valilik Binası ziyaret edildi. 26-27 Temmuz 2023 tarihlerinde Trabzon ve Rize’ye yapılan çalışma ziyareti kapsamında ise inşaat ihalesi hazırlık çalışmaları devam eden Trabzon Doğu Karadeniz Yurt Müdürlüğü ve Rize Devlet Hastanesi, Rize Sağlık Kompleksi ve Rize Kaçkar Devlet Hastanesi ziyaret edildi.

Ziyaretlerde binalardan faydalanan kullanıcılara yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı. Hastane ve sağlık kurumlarına yönelik saha ziyaretlerine hastanelerde görevli başhekim ve teknik müdürün yanı sıra, teknik personeller, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, teknisyenler ve diğer kurumlarda görevli kurum müdürü, teknik müdürü ile kurum personelleri katılım sağladı. Trabzon Doğu Karadeniz Yurt Müdürlüğünden bilgilendirme toplantılarına katılan kadın bina kullanıcıları KABEV bünyesinde daha önce uygulanan renovasyon faaliyetlerine özellikle yoğun ilgi gösterdi. Bina kullanıcısı kadınlar binaları kapsamında uygulanacak renovasyonların kadınlara yönelik bina içi iş ve yaşam kalitesini yükseltmesine ilişkin beklentilerinden söz ettiler ve projeye ilişkin soru sordular. 

Toplantılarda bina kullanıcılarının binanın ısıtması, soğutması, havalandırması ve aydınlatması ile ilgili deneyim ve görüşleri elde edilirken bina içi yaşam konfor şartlarının sağlanıp sağlanmadığına ilişkin geri dönüşler toplandı. Çalışmalar çerçevesinde bina enerji verimliliği önlemleri belirlenirken bina kullanıcılarının sorunlarının da bertaraf edilmesi için de enerji verimliliği renovasyonları uygulanıyor.