Genel

KABEV Projesi kapsamında, BOSCH Türkiye işbirliği ile Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi ve Bursa Kız Lisesi’nde “Kadın-Erkek Eşitliği” ve “Mesleklerin Cinsiyeti Yoktur” adlı seminer gerçekleştirilmiştir.

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında, BOSCH Türkiye işbirliği ile proje dahilinde enerji verimliliği çalışmaları yürütülen Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi ve Bursa Kız Lisesi’nde “Kadın-Erkek Eşitliği” ve “Mesleklerin Cinsiyeti Yoktur” adlı seminer gerçekleştirilmiştir.

KABEV projesi Sosyal Uzmanı Dr. Semahat Dicle Maybek tarafından organize edilen “Kadın-Erkek Eşitliği” ve “Mesleklerin Cinsiyeti Yoktur” adlı seminerde, BOSCH Türkiye’nin katkısı ile 3 kadın mühendis, Sn. İrem Uçan, Sn. Tuğçe Tezer ve Sn. Müge Uyandıran öğrencilik hayatı ve meslek hayatındaki deneyimlerini Bursa Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi ve Bursa Kız Lisesi öğrencileri ile paylaşmıştır.

Bosch Bursa İnsan Kaynakları Sorumlusu Sn. Gizem Köksal Kaya ise öğrencilere iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken hususları anlatmış ve öğrencilerden gelen soruları yanıtlamıştır. Aynı zamanda Bursa Kız Lisesi öğrencileri mevcut okul proje ödevlerini kadın mühendisler ile paylaşmış ve onların bilgi ve deneyimlerinden destek almışlardır.