Genel

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapanış etkinliği gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapanış etkinliği 31 Mart 2022 tarihinde The Hilton Hotel’de çeşitli üniversitelerden ve belediyelerden yetkililerin katılımları ile gerçekleştirildi. 

AB’nin yeşil dönüşüm hedefine hizmet eden ve 4,5 M € fon kaynağı ile uygulanan proje ile ülkemizdeki enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlar için yapılan ön çalışmalara destek hedeflenmiştir. Kapanış etkinliğinde gerçekleştirilen birinci oturumda üniversiteler ve belediyelerin binalarını enerji verimli hale getirebilmeleri için izleyebilecekleri yollar anlatıldı.

Bakanlığımız Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Yatırımlar Daire Başkanlığınca yürütülmekte olan Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi –KABEV- projesi tanıtıldı, kamu binalarımızda gerçekleştirilebilecek enerji verimliliği önlemleri anlatılarak enerji iyileştirmesi yapılan kamu binaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca üniversitelerin proje uygunluk kriterlerini sağlayan binaları için başvuru şartları aktarıldı. Kurum yetkililerin yoğun ilgi gösterdiği proje hakkında sorular yanıtlanarak sunum sonlandırıldı.

Proje ile ilgili detaylı bilgi ve sunuma www.yevdes.org sitesinden ulaşabilirsiniz.